szombat, 24 febr. 2018
Te most itt vagy:

Ha még nem döntött az1%-ról!

Az utánpótlás nagypályás bajnokságban már két mérkőzésen is túl van u 16-os csapatunk. MINDKÉT MÉRKŐZÉST MAGABIZTOSAN NYERTÉK. Beszámolók nemsokára.

 

Bővebben...

Eseménynaptár

February 2018
M T W T F S S
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4
March 2018
M T W T F S S
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Ki olvas minket

Oldalainkat 13 vendég böngészi

Statisztika

Tartalom találatai : 670677
ÉV VÉGI ÖSSZEFOGLALÓK 12 RÉSZ
Írta: Domokos János   

NŐI NB 1

 

 

SIMON FERENC SZEMÉLYES értékelése a 2016-17-es bajnoki szezonról:


A 2015-2016 os bajnokság alsóházi rájátszását Ferenczi Anna vezényelte le a távozó Frank Tamás helyett. A DEAC elleni(utolsó) mérkőzést követően azonban Pezsi bejelentette, hogy felkérésem ellenére nem vállal tovább Tolnán szerepet sem edzőként, sem játékosként. Természetesnek vettük ezután, hogy Bozsik Niki is a távozás mellett döntött. Vincze Anikó csalódva jelezte, hogy nem folytatja tovább, Mági (Megyes Ági) bizonytalan volt a folytatásban, a többiek ekkor még kitartottak a Tolna mellett (volt játékos, aki kifejezetten kikérte magának, hogy Szekszárdon folytatná, mégis néhány héten belül már ott kezdte meg a felkészülést a következő szezonra).


A tatabányai (Ősz Csengek vendégei voltunk) záró vacsorán többen már feltételhez kötötték (új edző személye), hogy maradnak-e?
Ekkor még messze az átigazolási időszak előtt jártunk. Nem tehettem mást, mint türelmet kértem. Nem kaptam meg. Kerestem edzőt, tárgyaltam is személyekkel, de nem tudtam megállapodni mindenki számára elfogadható személlyel. Akiknek elfogyott a türelme, bejelentette távozását a konkurens Szekszárdi UFC-be: Megyes Ági, Buchmüller Petra és Fábián Rebeka döntött a rivális mellett. Később Folk Zsuzsi is jelezte, hogy Budapesten folytatja, egyetemi elfoglaltsága miatt nem tudja vállalni Tolnán a játékot. Maláti Dalma felvételt nyert Pécsre az egyetemre, Orbán Rebeka pedig a nagypálya mellett döntött. Hodován Edit bejelentette, hogy befejezi pályafutását (később hosszas rábeszélés után mégis maradt a csapatban, nagy örömünkre)..
Ebben a helyzetben teljesen kilátástalannak tűnt, hogy Tolnán lesz NB.I-es női futsal csapat. Már-már feladtam a küzdelmet, de maradtak, akik a folytatásra bíztattak. Legfőképp Bogi lányom biztatott és érvelt a folytatás mellett. Felajánlotta, hogy a hazai mérkőzéseken leül a kispadra és ha szükség lesz rá, vállalja a játékot is. Varga Adél vállalta, hogy vezető edzőként is segíti a csapatot. Megható volt Ősz Csenge ragaszkodása is csapatunkhoz:
Még Maláti Grétára számíthattunk, később Heizmann Niki jelezte, hogy szeretne csatlakozni a csapathoz.Ilyen előzményeket követően próbáltuk meg újra építeni a csapatot, és minden bizonytalanság ellenére beneveztem a csapatot a 2016/17 évi bajnokságba.
Természetesen gondolkodtunk a játékos keret bővítésén is. Új igazolásokkal igyekeztünk megerősíteni keretünket, így kerültek átigazolásra Bernhardt Barbara és Bernadett, Farkas Mónika, Körmöczi Ildikó és Pécsről Karlovecz Éva.
És ha már bajnokság, akkor nem maradhat el a hagyományos Thelena Kupa sem, és ha Thelena Kupa, akkor az az ukrán Belichanka nélkül nem rendezhető meg.


Elküldtem a szokásos meghívót Volodymyr Koloknak, az ukrán csapat vezetőedzője részére.
És ezzel új fejezet kezdődött a csapatunk életében.
Történt ugyanis, hogy az ukránok hasonló sorsra jutottak, mint mi. Több játékosuk eligazolt, így nem tudtak elindulni az ukrán első osztályban. Több levélváltás után abban maradtunk, hogy a Thelena kupán közös csapattal veszünk részt. Mindjárt meg is született az első közös sikerünk, megnyertük a tornát.

 

 

 

 

A Thelena Kupsa sikerét követően az ELTE tornáján második helyen végeztünk, a torna győztes HTE-vel szemben a döntőben büntetőkkel maradtunk alul. A torna napján haza utazott az ukrán különítmény. No nem végleg, hanem azért, hogy visszatérjenek, és elkezdjük együtt a közös munkát.
"A nagy bajban lévő Tolna, ha lehet mondani 19-re lapot húzott. Amivel eddig a többiek csak kacérkodtak, ők most meglépték. A játékos hiányban lévő klub nemcsak újakat igazolt, hanem Európa top futsal játékosait célozta meg.


Az új szezonban három ukrán játékost, a FC Belichanka kitűnőségeit, az ukrán válogatott tagjait igazolt le. Anna Shulga (19 gól+14 gólpassz), Anna Szidorenko (18+10) és Marija Poliscsuk(33+10)nemzetközi klasszisok, bármely csapat tárt karokkal fogadná őket a világon. (Zárójelben az előző szezon termése) A múlt heti Thelena Kupán játszottak már a Tolna csapatában, és lenyűgöző volt technikai tudásuk, ezzel magasra teszik a lécet a többi csapat számára a bajnokságban.


És, hogy teljes legyen a kép a Tolnát segíti a Belichanka, és az ukrán válogatott vezetőedzője, Vladimír Kolok. Aki járatos a női futsalban az tudja, hogy ez mekkora pluszt fog jelenteni a csapatnak, hiszen Kolok megannyi nemzetközi tornát, több mint nyolc bajnokságot nyert az ukrán válogatottal, illetve a Belichankával. Igazi nagyágyú a női edzők között, megfontolt, intelligens, igazi pszichológus edző. Itt tartózkodásával sokat fog segíteni a női futsalunkon, hasonlóan a spanyol férfiedzőkhöz.”

forrás: futsal-hungary

Célként a felsőházba kerülést jelöltük meg, de Kolok mester természetesen minden mérkőzést szeretett volna megnyerni.
Volodymyr hallatlan szakértelemmel, profizmussal, pedagógiai érzékkel dolgozott, és készítette fel a csapatot hétről-hétre a bajnoki mérkőzésekre. Az ukrán lányoknak és Csengének napi kettő edzést vezényelt, a többiek heti négy alkalommal vehettek részt a foglakozásain, közülük Adél tudott élni ezzel a lehetőséggel. Edit és Bogi egy edzést vállalt, Gréta és Niki a nagypálya mellett, ha tehették, ott voltak az edzéseken.


Ilyen edzéslátogatottság mellett, mondanunk sem kell, nem lehetett beszélni ideális felkészülésről. Volodymyr többször hangot is adott aggodalmának. Figyelembe véve azt is, hogy a mérkőzéseket általában egy, vagy két cserével játszottuk, a bajnokságban elért 3. helyezés jó eredménynek mondható.
Kiemelkedő eredményt is fel tudunk mutatni, a kupa első fordulójában nagy csatában legyőztük a bajnoki cím és a kupa győztes legfőbb várományosát, a Hajdúböszörményi HTE csapatát:

Érdemes rátekinteni a tabellára. Csapatunk a legtöbb gólt lőtte (az egy mérkőzésre jutó gólok száma 7,4, ennél jobb eredményt csak az Astra tudott elérni 2013/14 évadban.) és a legjobb gólkülönbséggel rendelkezik. Mindez Volodymyr támadó futsal felfogásából adódik